Actueel

Penoza en Flikken met audiodescriptie

Scene uit Penoza

20 juli 2017

Onze lobby werpt vruchten af! Dit najaar biedt de NPO de dramaseries Penoza en Flikken aan met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Maar de strijd is nog niet gestreden, want van een structureel aanbod is nog steeds geen sprake.

Verder lezen »

Ontdek onze nieuwe campagnevideo

Twee meisjes in de mini-bios

19 juli 2017

Hoe is het om film en televisie te kijken als je (bijna) niets kunt zien? Met onze nieuwe online campagne willen we ziende mensen uitdagen om dit zelf te ervaren. Natuurlijk vragen we ze ook om onze petitie Ik wil audiodescriptie te tekenen. Help mee door de video te delen op Facebook!

Verder lezen »

Kent u Scribit al?

Logo Scribit

11 juli 2017

Scribit is ons nieuwste initiatief om online video’s toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. “Zodat ook zij straks dat filmpje kunnen volgen waarin een lekker recept wordt klaargemaakt. Of die grappige video die helemaal viral gaat”, aldus projectleider Eveline Ferwerda.

Verder lezen »

Winnaar AFAS Foundation Challenge 2017

Albert Verlinde reikt prijs uit

6 juli 2017

Fantastisch! We hebben voor de tweede keer de AFAS Foundation Challenge gewonnen! Ditmaal hebben we een donatie van € 16.500,- ontvangen. Hiermee komt audiodescriptie bij theatervoorstellingen een stap dichterbij.

Verder lezen »

Tandemteam wint goud op UCI WorldCup

STMA Tandemteam op erepodium

3 juli 2017

Van 30 juni t/m 2 juli was de UCI WorldCup in Emmen. Het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen startte als WorldCup leaders en veroverde goud op de tijdrit.

Verder lezen »

Tandemteam gaat voor winst op UCI WorldCup

STMA Tandemteam op de fiets, in de race

28 juni 2017

Van 30 juni t/m 2 juli is de UCI WorldCup in Emmen. Het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen zal starten als WorldCup leaders. “We zijn andermaal gebrand om dit klassement binnen te hengelen.”

Verder lezen »

Bartiméus op Vision 2017

Prinses Margriet op Vision 2017

27 juni 2017

Vision 2017 is hét internationale congres over onderzoek en revalidatie bij mensen met een visuele beperking. Dit jaar strijkt het congres van 26 t/m 29 juni neer in Den Haag. Hoofdsponsor Bartiméus verzorgt zo’n 25 presentaties en workshops, onder andere over audiodescriptie bij film en tv.

Verder lezen »

Minibios op CineEurope

Mini-bios op CineEurope

26 juni 2017

Van 19 t/m 22 juni was het tijd voor CineEurope, dé Europese filmbeurs in Barcelona. Wij waren present met onze kleinste bioscoop op wielen, om aandacht te vragen voor meer audiodescriptie bij films. “Er was veel internationale interesse voor onze Earcatch app.”

Verder lezen »

Al 10.000 mensen willen audiodescriptie

3 mensen met een visuele beperking en geleidehonden voor de mini-bios, op straat.

15 juni 2017

Al meer dan 10.000 mensen hebben onze petitie voor meer audiodescriptie bij televisieprogramma’s getekend! Het doel is om in september de petitie met 40.000 handtekeningen aan te bieden aan staatssecretaris Sander Dekker.

Verder lezen »

Food, Smaken op de Heuvelrug

3 kinderen eten een ijsje en hebben het programma van FOOD in hun handen

7 juni 2017

De historische moestuin van Bartiméus in Doorn vormt het toneel voor Food, Smaken op de Heuvelrug. Hét tweedaags foodfestijn op 10 en 11 juni, waar workshops, exposities, theater, muziek, lokale producten én proeven samenkomen.

Verder lezen »