Actueel

Van krijtborden naar touchscreens

touchscreen in de les bij VSO Bartimeus

30 maart 2017

Dankzij de opbrengst van onze collecte in 2016 hebben de scholen van Bartiméus een start kunnen maken met digitaal onderwijs dat goed toegankelijk is voor leerlingen met een visuele beperking. Zo zijn inmiddels alle krijtborden vervangen door touchscreens, waarop tekst en beeld eenvoudig kunnen worden uitvergroot.

Verder lezen »

Cursus audiodescriptie: beeld beschrijven bij video

Cursist achter laptop

29 maart 2017

In deze tweedaagse cursus leer je (web)video’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Je krijgt een inleiding in gesproken beelduitleg – audiodescriptie genoemd – en hoe je zo’n uitleg schrijft. Na afloop ben je een getrainde amateurbeeldbeschrijver!

Verder lezen »

Stembureau blundert

Portet Suleima

27 maart 2017

Ze had besloten om dit jaar voor het eerst van haar leven te gaan stemmen, maar stembusmedewerkers staken daar een stokje voor. De vriend van de zeer slechtziende Suleima Luciano (24) mocht haar namelijk niet helpen. "Ik was zo boos. Zo teleurgesteld."

Verder lezen »

‘Ik voel me thuis bij Bartiméus.’

Miep Oskam ontvangt boeket bloemen van Erik Tabor

24 maart 2017

Dertig jaar geleden begon Miep Oskam met geld inzamelen voor Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en ze is ons al die tijd trouw gebleven. Wij zetten haar daarom graag in het zonnetje!

Verder lezen »

Werkplaats Boschwijk moet blijven bestaan

Arjan, Lotte en Gert in de bakkerij van Boschwijk

23 maart 2017

Werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn is dringend aan renovatie toe. Teamleider Gert Sijl en medewerkers Lotte Roozen en Arjan Sprenkeling vertellen waarom.

Verder lezen »

Minibios op ZieZo-beurs

Minibios op wielen

22 maart 2017

Op 24 en 25 maart staan wij op de ZieZo-beurs met de kleinste bioscoop op wielen! Ontdek hier zelf hoe audiodescriptie bij film en televisie werkt, én teken onze petitie ikwilaudiodescriptie.nl.

Verder lezen »

Verkiezingswebsites matig toegankelijk

Vrouw achter laptop met logo's politieke partijen op het scherm

9 maart 2017

In aanloop naar de verkiezingen blijkt dat de twee grootste online kieswijzers en een aantal websites van politieke partijen matig toegankelijk zijn voor blinde en slechtziende mensen.

Verder lezen »

Opening Bartiméus Deventer

Lintje doorknippen

9 maart 2017

Op donderdag 16 maart wordt de nieuwe vestiging van Bartiméus in Deventer officieel geopend. U bent van harte welkom om kennis te maken met het team en een kijkje te nemen in het nieuwe pand.

Verder lezen »

Zeister Passieconcert voor werkplaats Boschwijk

Medewerkster met visuele beperking bakt koekjes bij werkplaats Boschwijk

6 maart 2017

Een aangepast kassasysteem voor werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn, waarmee Lotte en haar collega's straks zelfstandig klanten kunnen helpen. Dat is dit jaar het goede doel van het Zeister Passieconcert. De kaartverkoop is gestart!

Verder lezen »

Telefilms met audiodescriptie

Still uit 1 van de telefilms - een man staat bij een auto

3 maart 2017

Vanaf 22 maart zendt de NPO op zes woensdagavonden een telefilm uit, voor het tweede jaar met audiodescriptie via onze Earcatch app. Dus ook mensen met een visuele beperking kunnen het verhaal makkelijk volgen, en samen met familie of vrienden van een avondje tv-kijken genieten.

Verder lezen »