Actueel

Givt – geven met je smartphone

Hand met smartphone, met daarop de Givt app geopend.

2 augustus 2018

Omdat wij geven leuk, voor iedereen en makkelijk willen houden, zijn we gaan samenwerken met Givt. Met deze handige app kunt u ook doneren als u geen contant geld bij u heeft.

Verder lezen »

Scribit beschrijffeestje!

Logo Scribit

1 augustus 2018

Scribit is onze nieuwe tool om online video’s toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Wilt u daar ook aan bijdragen? Kom dan op zaterdag 25 augustus met ons een paar beeldbeschrijvingen maken!

Verder lezen »

Ben jij geschikt voor The blind Run?

31 juli 2018

Zaterdag 13 oktober organiseren wij voor de vijfde keer The Blind Run. Benieuwd of jij geschikt bent voor deze uitdagende sponsorloop? Test het in 3 minuten!

Verder lezen »

Genomineerd voor Gehandicaptenzorgprijs

Logo Gehandicaptenzorgprijs

17 juli 2018

Van de tien innovaties die zijn genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs, zijn er twee ontwikkeld door Bartiméus. Dankzij donaties konden wij ‘Zie je wel’ en ‘Beacons bootcamp’ mede mogelijk maken. Donateurs bedankt!

Verder lezen »

Interview Groot Nieuws Radio

Piet Maasland, Joeke van der Mei, Florine Pilon en Maurits Reijnoudt in gesprek in de radiostudio

12 juli 2018

Elke ochtend geeft het Groot Nieuws Radio programma Mens & Missie ruimte aan mensen om over hun geloof en missie te vertellen. In de uitzending van 11 juli kwamen onze directeur Joeke van der Mei, Piet Maasland (blind) en Florine Pilon (orthoptist bij Bartiméus) aan het woord over blind zijn, geloven en het doel waarvoor we ons inzetten.

Verder lezen »

Maak kennis met de kinderoogpoli

Portret Mies van Genderen

12 juli 2018

De kinderoogpoli van Bartiméus in Zeist is er voor alle kinderen met zeldzame, ernstige oogaandoeningen. Aan Mijn Gezondheidsgids vertelt Mies van Genderen, oogarts bij de kinderoogpoli, hoe zij en haar collega’s deze kinderen helpen met een diagnose en behandeling en/of begeleiding.

Verder lezen »

Stem nu op ‘Houd de lijn vrij!’ bij de ANWB

6 juli 2018

Na het succes van onze campagne ‘Houd de lijn vrij!’ in april 2018, in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, dingen we nu mee in een wedstrijd van het ANWB Fonds om de landelijke uitrol van de campagne mogelijk te maken. Als u lid bent van de ANWB mag u ook, tot en met 31 juli, […]

Verder lezen »

De Samenhof collecteert voor Bartiméus kapel

Buitenaanzicht van de kapel bij Bartimeus in Doorn

12 juni 2018

De bewoners met een meervoudige beperking bij Bartiméus in Doorn hebben een grote wens: ze willen heel graag de mooie vieringen in hun dierbare kapel blijven bezoeken. Deze kapel is echter dringend aan renovatie toe. Baptisten Gemeente De Samenhof in Zwolle draagt een steentje bij door de hele maand juni te collecteren voor dit prachtige doel.

Verder lezen »

Zoek 50 YouTube video’s en win!

Smartphone met YouTube

7 juni 2018

Ben jij niet weg te slaan van YouTube? Wil je naast die dagelijkse dosis entertainment jezelf meteen nuttig maken? Wij zoeken researchers die voor ons Scribit-project op zoek gaan naar geschikte content. Als je tenminste 50 geschikte YouTube-linkjes voor ons verzamelt en instuurt, ontvang je een giftcard van € 25,- naar keuze!

Verder lezen »

Zomertheater met live audiodescriptie

Affiche van voorstelling Finestra aperta

5 juni 2018

Na de musicals en toneelstukken met live audiodescriptie in het voorjaar, kijken we uit naar de zomer. Er komen twee nieuwe voorstellingen met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden aan. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij dit mogelijk maken!

Verder lezen »