Actueel

KF Hein Stimuleringsprijs gewonnen

De drie winnaars van de KF Hein Stimuleringsprijs met de cheques en bloemen

16 november 2017

Geweldig, we hebben de KF Hein Stimuleringsprijs gewonnen! De jury was lovend over onze inzending ‘Sprekende kwaliteiten’. Met dit project willen we mbo-studenten met een visuele beperking helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Verder lezen »

Winterfair werkplaats Boschwijk

Vogelhuisjes hangen aan de wand

16 november 2017

Vrijdag 24 november is er een gezellige winterfair op werkplaats Boschwijk in Doorn. U vindt er van alles, van originele, handgemaakte producten tot zelfgemaakte lekkernijen. En u maakt kans op een leuke prijs bij het rad van avontuur!

Verder lezen »

Aandacht voor verlies op oogcongres

Professor Manu Keirse geeft presentatie achter lessenaar

15 november 2017

Je zicht verliezen heeft ingrijpende gevolgen. Alles wat bij een zelfstandig leven hoort, is niet langer vanzelfsprekend. Je dierbaren niet meer kunnen zien is vaak het pijnlijkst. Het Oogcongres staat daarom dit jaar in het teken van verlies.

Verder lezen »

Workshop poppen maken voor kinderen met en zonder beperking

Poster van de workshop, met afbeelding van poppengezicht, schets en eindresultaat

14 november 2017

Kids4All organiseert zaterdag 18 november in Utrecht een workshop poppen maken. Kinderen met en zonder beperking zijn welkom. Naast creatief bezig zijn, beoordelen de kinderen (en hun ouders) of de workshop toegankelijk genoeg is.

Verder lezen »

Geef een hartje voor het team van Bartiméus

Begeleider van Bartimeus samen met Carlito die in een rolstoel zit

6 november 2017

Team Carlito van Bartiméus is genomineerd voor de 'Wat een vakprijs' van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Het team strijdt met nog twee andere teams in de gehandicaptenzorg om zoveel mogelijk stemmen. Doe ook mee en geef het team een hartje!

Verder lezen »

Oogcongres 2017

Een spreker tijdens het Oogcongres

2 november 2017

Ben je geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in de oogzorg? Dan is het Oogcongres op zaterdag 18 november in Utrecht de plek om je te laten bijpraten. Specialisten in de oogzorg geven lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Verder lezen »

Onderzoek naar slaapstoornissen

Bert Veneberg en Nienke Nijhof

31 oktober 2017

Veel bewoners van Bartiméus hebben problemen met slapen. Overdag zijn ze dan moe, gespannen en prikkelbaar. Als we weten hoe we de slaap kunnen verbeteren, kunnen we het leven van deze kwetsbare mensen een stuk prettiger maken.

Verder lezen »

Nominatie KF Hein Stimuleringsprijs

Logo KF Hein Stimuleringsprijs

30 oktober 2017

Bartiméus Sonneheerdt is genomineerd voor de KF Hein Stimuleringsprijs. We dingen mee met het project ‘Sprekende kwaliteiten’. Met dit project willen we mbo-studenten met een visuele beperking helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Verder lezen »

Schenken en nalaten aan Bartiméus Sonneheerdt

Portretfoto Marianne Koppenol

30 oktober 2017

“Schenkingen en nalatenschappen zijn heel belangrijk voor ons werk, we kunnen er onder andere goed toegankelijk onderwijs voor kinderen mee mogelijk maken.” Marianne Koppenol van Bartiméus Sonneheerdt vertelt over deze bijzondere vormen van geven.

Verder lezen »

“Mijn dochtertje is mijn motivatie om te collecteren.”

Familie Ten Pas

16 oktober 2017

Van 16 t/m 28 oktober is onze landelijke huis-aan-huis collecte om geld in te zamelen voor onderwijs en oogonderzoek voor kinderen met een visuele beperking. Marja ten Pas organiseert de collecte in Berkelland. Omdat haar dochtertje ernstig slechtziend is, kan ze precies vertellen waarom hulp zo hard nodig is.

Verder lezen »