Actueel

Lisa is bijna blind maar kijkt graag een Star Wars film, hoe doet ze dat?

Scene uit The Last Jedi

24 april 2018

Lisa (24) is vanaf haar twaalfde steeds slechter gaan zien door loslating van het netvlies, en ziet nu alleen nog licht en donker. Toch kijkt ze graag naar Star Wars-films. Hoe doet ze dat?

Verder lezen »

April is musicalmaand

Poster van My Fair Lady

17 april 2018

April is musicalmaand bij ‘Komt het Zien!’. De blindentolken verzorgen dan live audiodescriptie bij in totaal vier voorstellingen van twee musicals: My Fair Lady en Fiddler on the Roof.

Verder lezen »

Bijzonder Hoogleraarschap ‘Zeldzame visuele aandoeningen bij kinderen’

Portret Mies van Genderen

17 april 2018

Dr. M.M. (Mies) van Genderen aanvaardt op woensdag 18 april haar ambt als bijzonder hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Utrecht op het vakgebied ‘Diagnostiek van het slechtziende kind’.

Verder lezen »

Feestelijke aftrap Houd de lijn vrij!

Het promotieteam bij de aftrap van de campagne

9 april 2018

Op maandagochtend 9 april is de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ feestelijk van start gegaan in Den Haag. Gerben Hagenaars, Directeur Zorg voor de gemeente Den Haag, plakte de eerste stickertegel met het symbool van de campagne op straat, naast een geleidelijn.

Verder lezen »

Campagne Houd de lijn vrij! van start

Logo campagne Houd de lijn vrij

9 april 2018

Geleidelijnen zijn de witte, ribbelvormige lijnen op straat die mensen met een visuele beperking met hun stok kunnen volgen. Helaas staan er regelmatig allerlei obstakels op geleidelijnen. Daarom is maandag 9 april de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ van start gegaan.

Verder lezen »

Radio-DJ Wouter van der Goes brengt The Passion voor blinden en slechtzienden

Luchtfoto van het podium van The Passion, met het publiek in de strate.

22 maart 2018

Primeur! Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft Wouter van der Goes tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt, zo maakte hij woensdag 21 maart in zijn radioprogramma bekend.

Verder lezen »

Blinden en slechtzienden kunnen op 21 maart in vier gemeentes zelfstandig stemmen

Een blinde vrouw met stok komt aan bij het stembureau

15 maart 2018

Blinde en slechtziende mensen kunnen bij de verkiezingen van 21 maart in vier gemeentes zelfstandig stemmen. Het gaat om de gemeentes Den Haag, Utrechtse Heuvelrug, Veldhoven en Zeist. Het stemmen gebeurt met behulp van een zogenoemde mal en audio-ondersteuning.

Verder lezen »

Audiodescriptie bij FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

Twee acteurs in de film Façades

14 maart 2018

Voor het eerst wordt er tijdens het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen een film met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden vertoond. En wel bij de openingsfilm Façades. Dat gaat een bijzondere avond worden!

Verder lezen »

Online Meldpunt Onbeperkt Stemmen open

Logo College voor de Rechten van de Mens

13 maart 2018

Het College voor de Rechten van de Mens opent van 12 maart t/m 4 april het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Mensen met een lichamelijke, visuele, verstandelijke of psychische beperking kunnen hier laten weten of zij problemen ervaren bij het stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Verder lezen »

Houd geleidelijnen vrij, help je mee?

Logo campagne Houd de lijn vrij

6 maart 2018

Vind je ook dat geleidelijnen vrij moeten zijn van obstakels? En wil je tussen 9 en 16 april een paar uurtjes helpen om hiervoor aandacht te vragen? Lees dan snel verder en meld je aan!

Verder lezen »