Actueel

‘Blind’ film kijken bij CineCity XL

Bezoekers met een visuele beperking kijken film in een bioscoopzaal

22 januari 2018

Benieuwd hoe audiodescriptie bij film werkt? Ontdek het bij bioscoop CineCity XL in Vlissingen. Zaterdag 27 januari wordt de romantische komedie ‘Gek van geluk’ vertoond, waarvan tien minuten film met audiodescriptie via onze Earcatch app. Wij zijn heel blij met deze bijzondere samenwerking!

Verder lezen »

Steeds meer theater met live audiodescriptie

Blindentolk aan het werk achter de microfoon.

18 januari 2018

De Reuzenperzik, Harrie & Eva, Fiddler on the Roof: er komen steeds meer theatervoorstellingen met live audiodescriptie. Zo kunnen mensen met een visuele beperking ook van theater genieten. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij dit mogelijk maken!

Verder lezen »

Winnaars win-actie collecte bekend

18 januari 2018

Tijdens onze landelijke huis-aan-huis collecte in oktober en december jl. maakten alle gevers kans op een verrassingspakket. De producten in het pakket zijn handgemaakt door blinde en slechtziende medewerkers van de Bartiméus werkplaatsen. De tien winnaars zijn bekend!

Verder lezen »

‘Een ochtend op de Bosmuis’

'Still' uit de film: jongetje speelt met lego

17 januari 2018

Veel ouders van een peuter met een visuele beperking en een intensieve hulpvraag weten niet dat hun kind heel goed geholpen kan worden bij de therapeutische peutergroep ‘Bosmuis’ van Bartiméus in Doorn. Met de korte voorlichtingsfilm 'Een ochtend op de Bosmuis' willen we daar verandering in brengen.

Verder lezen »

Prijswinnaars Winterpuzzel bekend

Medewerker Bartimeus Opdrachten Bureau bij producten die te koop zijn

16 januari 2018

Vele enthousiaste puzzelaars hebben deelgenomen aan onze Winterpuzzelactie in het Nederlands Dagblad (ND) en het Reformatorisch Dagblad (RD). De oplossing van de kruiswoordpuzzel is: ‘Dromen over later’. Een slogan die in het verlengde ligt van onze campagne ‘Toekomstdromen’.

Verder lezen »

‘Het Kan Je Buurman Zijn’ – Marjolein is blind

Marjolein van den Broek met haar geleidehond

9 januari 2018

In het Radio 5 programma ‘Het Kan Je Buurman Zijn’ praten Zegert van der Linde en Martine van der Spek elke maand met een heel gewoon persoon met een bijzonder verhaal. Dit keer is dat Marjolein van den Broek; zij is sinds drie jaar blind.

Verder lezen »

KLM biedt films met audiodescriptie aan

KLM vliegtuig die opstijgt

5 januari 2018

Goed nieuws voor reizigers met een visuele beperking: vanaf nu gaat KLM films met audiodescriptie aanbieden op een deel van de vluchten. Dus ook als je blind of slechtziend bent, kun je voortaan genieten van het filmaanbod aan boord en vliegt de tijd voorbij.

Verder lezen »

Genomineerden meest toegankelijke gemeente bekend

Minister De Jonge (VWS) poseert met de naambordjes van de vijf gemeentes.

21 december 2017

Ermelo, Hardenberg, Zwolle, Katwijk en Goes zijn genomineerd voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Minister De Jonge (VWS) heeft dit live via Facebook bekend gemaakt. Begin maart wordt duidelijk welke van deze vijf gemeenten zich een jaar lang de ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ mag noemen.

Verder lezen »

Driekwart van mensen met beperking ervaart problemen met werk

Blinde man achter laptop. Onder het bureau ligt zijn hulphond

6 december 2017

Nederland doet te weinig om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving, concludeert het College voor de Rechten van de Mens. Zij zouden vooral veel last ondervinden op het gebied van arbeid. Dat móét veranderen, en daarom maken wij ons sterk voor een betere arbeidsparticipatie van mensen die blind of slechtziend zijn.

Verder lezen »

Meedoen aan participatieonderzoek kan nu ook telefonisch

Man met geleidestok loopt langs geleidelijn

5 december 2017

Heeft u een visuele beperking en ervaart u hierdoor problemen in uw dagelijkse leven? Of juist niet? Bartiméus is bezig met een landelijk onderzoek naar belemmeringen, behoeften en gewenste oplossingen. Meedoen aan het onderzoek kan nu ook telefonisch via de Ooglijn.

Verder lezen »