Actueel

De Samenhof collecteert voor Bartiméus kapel

Buitenaanzicht van de kapel bij Bartimeus in Doorn

12 juni 2018

De bewoners met een meervoudige beperking bij Bartiméus in Doorn hebben een grote wens: ze willen heel graag de mooie vieringen in hun dierbare kapel blijven bezoeken. Deze kapel is echter dringend aan renovatie toe. Baptisten Gemeente De Samenhof in Zwolle draagt een steentje bij door de hele maand juni te collecteren voor dit prachtige doel.

Verder lezen »

Zoek 50 YouTube video’s en win!

Smartphone met YouTube

7 juni 2018

Ben jij niet weg te slaan van YouTube? Wil je naast die dagelijkse dosis entertainment jezelf meteen nuttig maken? Wij zoeken researchers die voor ons Scribit-project op zoek gaan naar geschikte content. Als je tenminste 50 geschikte YouTube-linkjes voor ons verzamelt en instuurt, ontvang je een giftcard van € 25,- naar keuze!

Verder lezen »

Zomertheater met live audiodescriptie

Affiche van voorstelling Finestra aperta

5 juni 2018

Na de musicals en toneelstukken met live audiodescriptie in het voorjaar, kijken we uit naar de zomer. Er komen twee nieuwe voorstellingen met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden aan. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij dit mogelijk maken!

Verder lezen »

Chef jij het?

Affiche van Foodproof

4 juni 2018

Hoe maak je een aardbeientiramisu als je (bijna) niets kunt zien? Ontdek het zelf op 10 juni bij onze stand op Foodproof, hét festijn over wat voeding met je doet.

Verder lezen »

The Blind Run 2018

4 juni 2018

Zaterdag 13 oktober organiseren wij voor de vijfde keer The Blind Run, ditmaal bij Bartiméus in Zeist. Ons eerste lustrum, dus reden voor feest. Doe ook mee en schrijf je nu gratis in. Samen blind hardlopen voor blind sporten!

Verder lezen »

Spelen en bewegen met slim lichtgordijn

29 mei 2018

Door hun meervoudig beperking komen de bewoners van Bartiméus niet snel uit zichzelf in beweging. Het werken met lichteffecten is één van de manieren om de bewoners wél te laten bewegen. Dankzij onze donateurs konden wij twee lichtgordijnen met slimme technologie mogelijk maken.

Verder lezen »

Toegankelijke rondleidingen in Boijmans

Bezoeker met geleidehond krijgt rondleiding in Museum Boijmans

23 mei 2018

Het museum is er voor iedereen. Maar mensen met een visuele of auditieve beperking vinden niet altijd makkelijk hun weg. Daarom start Museum Boijmans Van Beuningen met twee toegankelijke rondleidingen.

Verder lezen »

Film je werkplek!

Cursist monteert film op iPad

16 mei 2018

Bartiméus biedt tien werkenden met een visuele beperking de kans om gratis een film te maken. Je volgt een vierdaagse training met als eindopdracht: maak een filmportret van je werkomgeving. Bartiméus wil met de films werkgevers laten zien dat het prima kan: werken met een visuele beperking!

Verder lezen »

Lisa is bijna blind maar kijkt graag een Star Wars film, hoe doet ze dat?

Scene uit The Last Jedi

24 april 2018

Lisa (24) is vanaf haar twaalfde steeds slechter gaan zien door loslating van het netvlies, en ziet nu alleen nog licht en donker. Toch kijkt ze graag naar Star Wars-films. Hoe doet ze dat?

Verder lezen »

April is musicalmaand

Poster van My Fair Lady

17 april 2018

April is musicalmaand bij ‘Komt het Zien!’. De blindentolken verzorgen dan live audiodescriptie bij in totaal vier voorstellingen van twee musicals: My Fair Lady en Fiddler on the Roof.

Verder lezen »