Actueel

Leerlingen Bartiméus met Earcatch naar Film Festival

Basisschoolleerlingen komen de bioscoop uit.

20 september 2017

Op 21 en 22 september doen leerlingen van Bartiméus Onderwijs mee aan het educatief programma van het Nederlands Film Festival. In een bioscoopzaal kijken naar een jeugdfilm op groot doek hoort daar ook bij. En dat kan gewoon - dankzij Earcatch, onze app voor audiodescriptie.

Verder lezen »

Fototentoonstelling MIJN geZICHT op 50PlusBeurs

Foto uit expositie Mijn Gezicht

13 september 2017

Wat zien mensen met een oogziekte? De fototentoonstelling MIJN geZICHT laat dat zien. Bezoekers van de 50PlusBeurs krijgen als één van de eersten de kans om deze tentoonstelling te bezichtigen.

Verder lezen »

Museum Boijmans Van Beuningen wint RAAK Stimuleringsprijs

Expositieruimte in Museum Boijmans Van Beuningen

12 september 2017

Museum Boijmans van Beuningen is de winnaar van de RAAK Stimuleringsprijs. Het museum heeft een bedrag van € 25.000,- ontvangen om de kunstcollectie nog toegankelijker te maken voor blinde en slechtziende bezoekers.

Verder lezen »

Werkvakantie voor jongeren met een visuele beperking

Nederlandse jongen in rolstoel bij Boliviaans jongetje met Down

5 september 2017

Volgend jaar zomer biedt World Servants jongeren met en zonder beperking de kans om zich samen dienstbaar in te zetten tijdens een werkvakantie in Bolivia. Een prachtig initiatief dat wij graag onder de aandacht brengen.

Verder lezen »

De Marathon eerste musical met live audiodescriptie

De vijf hoofdrolspelers van De Marathon

4 september 2017

Op vrijdag 15 september verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij De Marathon. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook genieten van deze musical. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij dit mogelijk maken.

Verder lezen »

Blinde Daniël Knegt naar WK Paratriathlon in Rotterdam

Daniel en Koen tijdens triathlon

1 september 2017

Zaterdag 15 september neemt de blinde Daniël Knegt deel aan het WK Paratriathlon in Rotterdam. Na afloop is er een meet & greet voor alle fans!

Verder lezen »

Prijswinnaars Zomerpuzzelactie 2017 bekend

1 september 2017

Vele fanatieke puzzelaars hebben deelgenomen aan de Zomerpuzzelactie van Bartiméus Sonneheerdt in het Vakantiedoeboek van het Reformatorisch Dagblad. De oplossing van de kruiswoordpuzzel was: ‘Focus op toegankelijkheid’.

Verder lezen »

Blinde Piet Maasland neemt lezers mee in zijn leven

Piet Maasland met zijn geleidehond Helmi

31 augustus 2017

In zijn recent verschenen boek 'Ruimte in mijn beperking' schrijft Piet Maasland over de gevolgen van zijn oogaandoening op zijn dagelijks leven. “Fijn dat ik zo een kijkje in Piets leven mocht krijgen,” aldus Joeke van der Mei, directeur van Bartiméus Sonneheerdt.

Verder lezen »

Benefiet orgelconcert

Ard en Steven bij het orgel in de Noorderkerk in Den Haag

28 augustus 2017

Op zaterdagavond 9 september geven de talentvolle jonge organisten Ard van der Linden (16, slechtziend) en Steven Knieriem (15) een uniek benefietconcert in de kerk in Oude-Tonge. De opbrengst komt ten goede aan ons - een geweldige actie waar we heel blij mee zijn!

Verder lezen »

Spetterende fashionshow AnnieStijl

Portretfoto Annemarie Nodelijk

11 augustus 2017

Onder het motto ‘creativiteit kent geen beperking’ presenteert Annemarie Nodelijk (slechtziend) zaterdagavond 26 augustus haar nieuwe tassenlijn. Het belooft een spetterende fashionshow te worden met cabaret, dans en muziek.

Verder lezen »