Actueel

Onze nieuwe naam: Bartiméus Fonds

Portret Joeke van der Mei

13 december 2018

Nog even en 2018 is voorbij. Wij beginnen het nieuwe jaar met een grote verandering: per 1 januari heten wij Bartiméus Fonds. Directeur Joeke van der Mei: "We zijn blij met deze nieuwe naam die goed aansluit bij onze gedeelde missie met Bartiméus, de expertise-organisatie voor mensen met een visuele beperking."

Verder lezen »

Fabeltjeskrant film met audiodescriptie

Meneer De Uil aan het woord op zijn tak.

11 december 2018

Na 50 jaar zijn de verhalen van meneer De Uil terug! Vanaf 19 december draait De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbosspelen in de bioscoop. En dankzij audiodescriptie kunnen kinderen met een visuele beperking nu ook genieten van de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem Bever.

Verder lezen »

Kansen voor beter toegankelijke gemeentesites

Eric velleman overhandigt zijn onderzoek aan staatssecretaris Knops

6 december 2018

Op basis van vijf succesfactoren kunnen gemeentes hun websites nog beter gebruiksvriendelijk maken voor mensen met een beperking. Dat concludeert Eric Velleman van Accessibility, die 69 gemeenten onder de loep nam.

Verder lezen »

Bijzondere fototentoonstelling ‘Schilderen met licht’

Foto van een jongen die met een marionet speelt.

26 november 2018

Tot 6 januari opent FIGI in Zeist de deuren voor de fototentoonstelling ‘Schilderen met licht’. Blinde, slechtziende en ziende jongeren hebben samengewerkt aan deze unieke expositie.

Verder lezen »

Multisportdagen – ze komen eraan!

Spelers tijdens showdown

22 november 2018

Het eindbedrag van The Blind Run is uitgekomen op € 24.069,-. Dankzij dit mooie bedrag kunnen we het komend jaar onder meer multisportdagen voor mensen met een visuele beperking organiseren. Mike Russchen, gymdocent en ambulant begeleider bij Bartiméus vertelt er alvast meer over.

Verder lezen »

Albert liep al vijf keer The Blind Run

Albert en Coen lopen The Blind Run

22 november 2018

Albert Heemskerk is slechtziend, fervent hardloper én groot fan van The Blind Run. Dit jaar deed hij voor de vijfde keer op rij mee. “Het is een geweldig evenement, volgend jaar ben ik er weer bij,” blikt hij enthousiast terug.

Verder lezen »

Geslaagd ontbijt in teken van inclusief werkgeverschap

Deelnemers aan het Partnerships Ontbijt aan tafel met elkaar in gesprek.

21 november 2018

Donderdag 15 november vond de tweede Partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo plaats. Zo’n kleine veertig werkgevers lieten zich bijpraten en inspireren over ‘inclusief werkgeverschap’.

Verder lezen »

Geeft u een toegift?

19 november 2018

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun idealen te laten voortleven door na te laten aan een goed doel. Maar waarom? Wat laten ze na en hoe hebben ze hun wensen bespreekbaar gemaakt? Op Toegift.nl vertellen ze hun verhaal. Daarnaast vindt u er informatie, advies en tips.

Verder lezen »

Escher voor mensen met een visuele beperking

Toegankelijk gemaakt werk van Escher

15 november 2018

Donderdagavond 15 november gaat in ‘Escher in Het Paleis’ een speciaal programma van start, waarin mensen met een visuele beperking tot in detail kennis kunnen maken met het werk van M.C. Escher. Dit programma is op een bijzondere manier tot stand gekomen.

Verder lezen »

Hoe ‘inclusief’ is uw organisatie? Ontbijt en praat met ons mee!

Deelnemers aan de ontbijtsessie

14 november 2018

Donderdag 15 november vindt onze tweede Partnership Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo plaats. Werkgevers laten zich bijpraten over ‘inclusief werkgeverschap’. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wees welkom en schuif aan.

Verder lezen »