Actueel

Bartiméus, bijzonder bij de Bijenkorf

Producten van Bartimeus bij de Bijenkorf

25 mei 2017

Onder het motto 'Bijzonder bij de Bijenkorf' zijn deze zomer het insectenhotel, het houten treinstel, de vilten beer en nog vijf producten uit de werkplaatsen van Bartiméus te zien bij de Bijenkorf Utrecht. Bij de Click & Collect balie is het verhaal van de makers te lezen, en waar de producten gekocht kunnen worden.

Verder lezen »

Help mee om geleidelijnen te testen!

Blinde vrouw loopt met stok en hond over straat.

24 mei 2017

Ben je blind of slechtziend en gebruik je een geleidestok? Help dan mee om geleidelijnen te testen. Zo draag je bij om de aanleg van geleidelijnen te verbeteren en de mobiliteit van mensen met een visuele beperking te vergroten!

Verder lezen »

RAAK Stimuleringsprijs

Hand voelt aan beeldje in museum

15 mei 2017

De RAAK Stimuleringsprijs wil musea inspireren om een programma op te zetten voor mensen met een visuele beperking – zodat ook zij van kunst kunnen genieten. Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van harte met een financiële bijdrage. Musea kunnen hun voorstellen nog inzenden tot 12 juni!

Verder lezen »

Windkracht 6

Boekcover Windkracht 6

12 mei 2017

Windkracht 6 is een bundel vol inspirerende verhalen over een bijzondere vriendschap tussen twee krachtige vrouwen: Agnes van Overveld, die geconfronteerd werd met een hersenvliesontsteking, en de blinde Ria Hogers. “Dit boek is ons cadeautje aan de wereld.”

Verder lezen »

Blij met nieuw technieklokaal

2 leerlingen van Bartimeus repareren een fiets in het technieklokaal

11 mei 2017

De leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs van Bartiméus in Zeist zijn heel blij met hun nieuwe lokaal voor fietstechniek. Hier leren ze vakkundig fietsen repareren. Een prima voorbereiding op een stage of toekomstige werkplek!

Verder lezen »

Beter de tijd beleven

Bewoner Bartimeus probeert de klokuit.

10 mei 2017

De bewoners van Bartiméus met een visuele en verstandelijke beperking hebben vaak moeite met de tijd. Dat maakt dat ze zich erg onzeker voelen over het verloop van een dag. Een voelbare klok en planbord met slimme technologie bieden uitkomst. “De klok is een maatje en geeft rust.”

Verder lezen »

Blind lunchen voor het goede doel

Gedekte tafel in De Vijfsprong

4 mei 2017

Op donderdag 1 juni organiseren wij samen met Restaurant De Vijfsprong in Kampen een heel bijzondere lunch. Alle gasten zullen geblinddoekt zijn! De opbrengst komt ten goede aan de renovatie van werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn.

Verder lezen »

Opbrengst Zeister Passieconcert: € 15.000,-

Overhandiging van de check.

11 april 2017

Een prachtige dag, een prachtig concert én een prachtig eindbedrag: zondag 9 april heeft het Zeister Passieconcert maar liefst € 15.000,- opgebracht. Dit bedrag wordt besteed aan een aangepast kassasysteem en een duofiets voor de blinde bewoners van Bartiméus in Doorn.

Verder lezen »

Blinde Piet Maasland brengt tweede boek uit

Piet Maasland met zijn geleidehond Helmi

10 april 2017

Zaterdag 15 april verschijnt 'Ruimte In Mijn Beperking', het tweede boek van Piet Maasland. Hij schrijft hierin over de gevolgen van zijn oogaandoening op zijn dagelijks leven.

Verder lezen »

Onze kleinste bios op wielen toert door Nederland

Minibios op wielen

5 april 2017

Vanaf donderdag 6 april toeren wij met de kleinste bios op wielen door het land. In onze mini-bios kunnen voorbijgangers zelf ontdekken hoe audiodescriptie voor blinden en slechtzienden bij film en televisie werkt, én onze petitie voor méér audiodescriptie bij televisie tekenen.

Verder lezen »