Collecte

Dit jaar zijn onze landelijke collecteweken van 15 t/m 20 oktober en van 22 t/m 27 oktober. Kijk hier in welke week we in uw woonplaats collecteren. We gaan weer met zo’n 4.000 vrijwilligers langs de deuren. Fijn dat zoveel mensen zich inzetten!

Waarom een collecte?

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die – net als hun leeftijdsgenootjes – dromen over later. Omdat ze ook bij de brandweer willen, of muzikant of zwemkampioen willen worden. Daar moeten ze wel éxtra hard voor knokken. Daarom collecteert Bartiméus Sonneheerdt om geld in te zamelen voor onderwijs, hulpmiddelen en onderzoek.

De opbrengst van de collecte 2018 willen we specifiek besteden aan kansrijk onderzoek naar een betere behandeling van zeldzame, ernstige oogaandoeningen bij kinderen. Wellicht bereiken we hiermee dat kinderen in de toekomst langer hun zicht kunnen behouden.

Tienjarig jubileum

Dit jaar collecteren we voor het tiende jaar op rij, een mijlpaal waar we trots op zijn! In tien jaar hebben we veel bereikt. Maar ons werk is niet klaar, nog steeds is er veel te winnen voor kinderen met een visuele beperking. Daarom gaan we dit jaar wederom met de collectebus op pad voor een prachtig en zinvol doel: meer onderzoek naar een betere behandeling van zeldzame oogaandoeningen bij kinderen. Daarmee bereiken we wellicht dat het beetje zicht dat de kinderen nog hebben behouden blijft of zelfs verbetert.

Win-actie: collecteer online en win een diner in het donker!

Tien jaar collecte willen we graag vieren met een bijzondere win-actie. Online collecteren is een mooie kans om extra geld op te halen, naast het geld dat aan de deur wordt ingezameld. Het zou fantastisch zijn als u ook mee doet! Hoe meer mensen meedoen, hoe hoger het eindbedrag van de collecte, hoe meer we mogelijk kunnen maken voor kinderen met een zeldzame oogaandoening!

Lees snel verder hoe het werkt