Collecte

Dit jaar collecteren we van 16 t/m 21 oktober of van 23 t/m 28 oktober. Wilt u weten in welke week we in uw woonplaats collecteren? U ziet het in dit overzicht. We gaan weer met bijna 4.000 vrijwilligers op pad, daar zijn we heel blij mee.

Waarom een collecte?

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die – net als hun leeftijdsgenootjes – dromen over later. Omdat ze ook DJ willen worden, of muzikant of zwemkampioen. Daar moeten ze wel éxtra hard voor knokken. Daarom collecteert Bartiméus Sonneheerdt om geld in te zamelen voor onderwijs, hulpmiddelen en onderzoek.

Dit jaar besteden we de opbrengst specifiek aan:

  • een interactief lespakket waarmee kinderen met de oogaandoening CVI aan meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen werken;
  • de ontwikkeling van digitaal onderwijs voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking;
  • een onderzoek om uveitis (inwendige oogontsteking) bij kinderen beter te behandelen.

Onze ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen:

“Kinderen met een visuele beperking hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”