Collecte

Onze huis-aan-huis collecte in oktober zit er weer op. Met bijna 4.000 vrijwilligers zijn we weer op pad gegaan, super! De opbrengst is € 166.430,-. Een prachtig bedrag dat we besteden aan belangrijke ontwikkelingen voor kinderen met een visuele beperking.

Waarom een collecte?

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die – net als hun leeftijdsgenootjes – dromen over later. Omdat ze ook DJ willen worden, of muzikant of zwemkampioen. Daar moeten ze wel éxtra hard voor knokken. Daarom collecteert Bartiméus Sonneheerdt om geld in te zamelen voor onderwijs, hulpmiddelen en onderzoek.

Dit jaar besteden we de opbrengst onder andere aan:

  • een interactief lespakket waarmee kinderen met de oogaandoening CVI aan meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen werken;
  • de ontwikkeling van digitaal onderwijs voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking;
  • een onderzoek om uveitis (inwendige oogontsteking) bij kinderen beter te behandelen.

Onze ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen:

“Kinderen met een visuele beperking hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”