Collecte

Onze eerste collecteweken in oktober zitten erop! Op dit moment is er € 155.000,- opgehaald. En daar komt nog meer bij. Er wordt nog volop geteld en in een aantal plaatsen collecteren we nog in december. Hier vindt u een overzicht van onze collecteweken per woonplaats. Bijna 4.000 vrijwilligers zetten zich in voor onze collecte, daar zijn we heel blij mee. 

Waarom een collecte?

De opbrengst van de collecte besteden we aan belangrijke ontwikkelingen voor kinderen met een visuele beperking. Onze ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen:

“Kinderen met een visuele beperking hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

Dit jaar willen we met het geld twee onderwijsprojecten mogelijk maken: een project voor het ontwikkelen van digitaal onderwijs en een project voor de aanschaf van voelbare prentenboeken.

Help mee met uw eigen online collectebus

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Maak dan uw eigen online collectebus aan en deel deze via Facebook. Zo kunt u al uw vrienden uitnodigen om te doneren. Alle extra giften zijn van harte welkom. Met een kleine moeite maakt u het verschil voor blinde en slechtziende mensen! Wilt u eerst weten hoe dit precies werkt? Hier vindt u meer informatie.