De Marathon eerste musical met live audiodescriptie

4 september 2017

Op vrijdag 15 september verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij De Marathon. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook genieten van deze musical. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij dit mogelijk maken.

Het is voor het eerst dat in ons land een musical wordt voorzien van live audiodescriptie. Tijdens de voorstelling op 15 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam vertelt een blindentolk via een koptelefoon wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor en de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

Pilot

Samen met Stichting Komt het Zien! zetten wij ons in voor live audiodescriptie in het theater. Dit theaterseizoen zullen minimaal vijf verschillende voorstellingen toegankelijk zijn. Meer over deze pilot leest u hier.

Meer informatie en kaarten bestellen

De Marathon is een ontroerend verhaal vol humor over de vriendschap tussen vier Rotterdamse garagemonteurs met een grote mond, maar met het hart op de juiste plaats.

Kaarten voor de voorstelling van 15 september in het Luxor Theater in Rotterdam zijn te bestellen via www.luxortheater.nl. Gebruik de actiecode komthetzien zodat bekend is dat u audiodescriptie wenst. U kunt ook telefonisch bestellen via (010) 484 33 33 en ook dan gebruikt u de actiecode.

De introductie in de zaal start om 19.00 uur, u ontvangt hierover van tevoren nog een servicebericht per email. Meer informatie: www.komthetzien.nl/agenda