Fototentoonstelling MIJN geZICHT op 50PlusBeurs

13 september 2017

Wat zien mensen met een oogziekte? De fototentoonstelling MIJN geZICHT laat dat zien. Bezoekers van de 50PlusBeurs krijgen als één van de eersten de kans om deze tentoonstelling te bezichtigen.

Fotograaf Murk Schaafsma bracht een bijzondere fotoserie tot stand: MIJN geZICHT. Voor dit project maakte hij portretfoto’s, besprak met de geportretteerden wat zij zien en vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek.

Begrip vragen

Murk Schaafsma: “Deze tentoonstelling staat vol positieve mensen. Mensen met oogaandoeningen, mensen die slecht tot (heel) weinig zien. Mensen waar ik begrip voor wil. Ik wil laten zien wat ze zien en wat ze niet zien. Gewone mensen zoals jij en ik, die je op straat tegenkomt en waar je zo op het eerste oog niets aan ziet.”

50PlusBeurs

De 50PlusBeurs vindt plaats van 19 t/m 23 september in de Jaarbeurs Utrecht. De fototentoonstelling MIJN geZICHT is in Hal 9 van de Oogstraat. In de Oogstraat kunnen bezoekers al hun vragen stellen over oogziektes, rondkijken in een opblaasbaar oog en hun oogdruk laten meten.

Meer informatie

Na de 50PlusBeurs toert de tentoonstelling verder langs ziekenhuizen in Nederland.
Meer informatie over de rondreizende tentoonstelling en het fotoboek is te vinden op www.oogfonds.nl/mijngezicht.

Bron: Oogfonds