Genomineerden meest toegankelijke gemeente bekend

21 december 2017

Ermelo, Hardenberg, Zwolle, Katwijk en Goes zijn genomineerd voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Minister De Jonge (VWS) heeft dit live via Facebook bekend gemaakt. Begin maart wordt duidelijk welke van deze vijf gemeenten zich een jaar lang de ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ mag noemen.

Mensen met een beperking en hun verwanten konden tot en met 17 december de toegankelijkheid van hun gemeente beoordelen via een korte online vragenlijst op www.mtg2018.nl. De vragenlijst bestond uit stellingen die onder andere betrekking hebben op de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer, sportaccommodaties en de begrijpelijkheid van brieven die de gemeente haar burgers stuurt.

Verdiepend onderzoek

De vijf genomineerde gemeenten worden de komende maanden onderworpen aan een verdiepend onderzoek op de vier zogeheten levensdomeinen: wonen, werken, leren en vrije tijd. De focus komt dan te liggen op de toegankelijkheid van het vinden van werk, een geschikte woning, het volgen van een opleiding en het kunnen meedoen aan vrije tijdsactiviteiten.

Belang van toegankelijke samenleving

De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd, een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Beide partijen willen met deze verkiezing gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt ondersteunt de verkiezing van harte, en werkt samen met Ongehinderd aan het toegankelijk maken van de samenleving voor specifiek mensen met een visuele beperking.
Lees ook:
‘Welke gemeente is het meest toegankelijk?’ (webbericht, 4 oktober 2017)
Eerste tien restaurants ontvangen Keurmerk Toegankelijkheid (webbericht, 7 oktober 2016)

Meer informatie: mtg2018.nl

    Minister De Jonge (VWS) poseert met de naambordjes van de vijf gemeentes. Minister De Jonge (VWS) maakte via Facebook de vijf genomineerde gemeenten bekend.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht