KLM biedt films met audiodescriptie aan

5 januari 2018

Goed nieuws voor reizigers met een visuele beperking: vanaf nu gaat KLM films met audiodescriptie aanbieden op een deel van de vluchten. Dus ook als je blind of slechtziend bent, kun je voortaan genieten van het filmaanbod aan boord en vliegt de tijd voorbij.

De eerste films die per januari (Engelse) audiodescriptie krijgen zijn: Home Again, Kingsman: The Golden Circle en Lego Ninjago movie. De audiodescriptie wordt aangeboden via het systeem in het vliegtuig. Via je oortje hoor je de dialogen, aangevuld met een gesproken beschrijving van wat er op het scherm gebeurt. Dit geldt voor de nieuwe systemen, dus het zal niet op alle lange afstandsvluchten werken.

Wat is audiodescriptie?
Audiodescriptie is een techniek om films en tv-programma’s toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende mensen. Een stem beschrijft in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen. Zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Mensen met een visuele beperking kunnen door deze extra uitleg een film of tv-programma veel beter volgen.