Leerlingen Bartiméus met Earcatch naar Film Festival

20 september 2017

Op 21 en 22 september doen leerlingen van Bartiméus Onderwijs mee aan het educatief programma van het Nederlands Film Festival. In een bioscoopzaal kijken naar een jeugdfilm op groot doek hoort daar ook bij. En dat kan gewoon – dankzij Earcatch, onze app voor audiodescriptie.

Het Nederlands Film Festival is van 20 t/m 29 september in Utrecht. Dit jaar worden er ruim 25 films vertoond die audiodescriptie hebben via onze Earcatch app, waaronder zo’n tien jeugdfilms. Ook de openingsfilm Tulipani heeft audiodescriptie. Dus ook voor wie (bijna) niets kan zien, is dit festival een aanrader!

Wat is audiodescriptie?

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem vertelt wat er in een film of televisieprogramma tussen de dialogen door te zien is. Blinde en slechtziende mensen kunnen door deze extra uitleg het verhaal veel beter volgen. De werking van de Earcatch app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon of oortjes.

Meer informatie

Meer informatie over het aanbod van films met audiodescriptie is te vinden op de website van het Nederlands Film Festival. Meer informatie over Earcatch: earcatch.nl.

    Basisschoolleerlingen komen de bioscoop uit. Schoolprogramma Nederlands Film Festival 2016. Foto: Nichon Glerum
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht