Loop mee: The Blind Run 2017

26 juli 2017

Zaterdag 7 oktober organiseren wij voor de vierde keer The Blind Run. Wederom op het bosrijke parcours in Doorn. Een uniek en sportief evenement met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor beter onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Doe ook mee!

Durf jij het aan? Lopen zonder te zien waar je je voeten neerzet? Blind vertrouwen op je duo-loper? Of neem jij de verantwoordelijkheid voor een niet-ziende loper? Zodat jullie samen veilig zo veel mogelijk kilometers afleggen? The Blind Run is een uniek hardloop-event georganiseerd door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Op een bosrijk parcours bij Bartiméus in Doorn gaan we lopen in duo’s, twee aan twee. Elk tweetal is met elkaar verbonden door een band. De ene loper is ziend, de ander is geblinddoekt (of heeft een visuele beperking). Dat maakt lopen lastig, spannend én een kwestie van wederzijds vertrouwen. Zo vragen we aandacht voor een van de aspecten van het leven met een visuele beperking.

Waar lopen we voor?

En we hebben nóg een uitdaging voor je: elke deelnemer zamelt zoveel mogelijk geld in voor beter onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Dit jaar gaat de opbrengst van The Blind Run naar het project ‘Leren door horen’. Blinde en slechtziende kinderen kunnen slecht uit de voeten met regulier lesmateriaal. Het bevat veel plaatjes die ze niet kunnen zien. Wat deze kinderen nodig hebben, is lesmateriaal dat speciaal voor hen goed toegankelijk is. Samen met jou willen we daarom innovatieve technologie mogelijk maken die kinderen met een visuele beperking helpt om te leren door te horen. Op de school van Bartiméus in Zeist willen we investeren in een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, lesvoorwerpen met geluidsfragmenten en een pratende plattegrond. Het gehoor speelt een belangrijke rol in het leerproces bij blinde en slechtziende kinderen. Met de opbrengst van The Blind Run kunnen we hiervoor concrete oplossingen realiseren!

Meld je aan!

Samen lopen met je man/vrouw, kind, buurman, opa, oma, neef, nicht of vriend, het kan allemaal. Je schrijft je individueel in of met z’n tweeën. Deelname kost € 10,- per persoon (€ 20,- per duo) en is vanaf 8 jaar. (Onder de 16 jaar graag begeleid door een volwassene). Doe mee en schrijf je in!