Nominatie KF Hein Stimuleringsprijs

30 oktober 2017

Bartiméus Sonneheerdt is genomineerd voor de KF Hein Stimuleringsprijs. We dingen mee met het project ‘Sprekende kwaliteiten’. Met dit project willen we mbo-studenten met een visuele beperking helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

In augustus riep het K.F. Hein Fonds organisaties op zich aan te melden met een bijzonder project dat in één kalenderjaar kan worden uitgevoerd. Uit 19 inzendingen nomineerde de jury drie organisaties met een project dat een impuls geeft aan het (Utrechtse) maatschappelijke domein: Bartiméus Sonneheerdt met ‘Sprekende kwaliteiten’; De Rading Jeugd & Opvoeding met ‘Real care baby’ en Wawollie Kringloop met ‘Duurzame en inclusieve meubelmakerswerkplek’. De winnaar wordt 15 november bekend gemaakt.

Kwaliteitenspel

Binnen het project ‘Sprekende kwaliteiten’ willen we een toegankelijke digitale versie van het Kwaliteitenspel ontwikkelen. Dit persoonlijkheidsspel helpt om het antwoord te vinden op vragen als: Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten? Hoe zien anderen mij? Welke kwaliteiten wil ik ontwikkelen? Met een toegankelijke online versie kunnen mbo-studenten met een visuele beperking in een trainingssituatie gelijkwaardig, in een gelijk tempo en zonder belemmering het spel samen met anderen spelen. Daarnaast zijn de studenten niet meer afhankelijk van hun coach om keuzes te maken uit een serie kaarten. Met de digitale versie kunnen ze zelfstandig een sterkte-zwakte analyse en een kwaliteitenprofiel maken. Dit verbetert in belangrijke mate hun mogelijkheden om zich voor te bereiden op het vinden van werk.

Sinds 2008 reikt het KF Hein Fonds de jaarlijkse Stimuleringsprijs uit aan een Utrechtse organisatie voor maatschappelijk werk. Met de prijs zet het fonds een organisatie, die zich op bijzondere wijze onderscheidt in de zorg voor haar cliënten, in het zonnetje.

Meer informatie: www.kfhein.nl