Onderzoek naar nieuwe oplossingen voor participatie

1 juni 2017

Wat heb je nodig om te kunnen participeren in onze samenleving, als je blind of slechtziend bent? Bartiméus wil graag in een landelijk onderzoek de belemmeringen, behoeften en gewenste oplossingen in kaart brengen. Wilt u meehelpen en zoveel mogelijk ervaringen en ideeën inbrengen? U kunt zich nu aanmelden!

Het leven en de vragen van mensen die blind of slechtziend zijn, zijn leidend voor het werk van Bartiméus. Luisteren naar hoe ieder op een eigen wijze mee wil doen in de maatschappij. In dat kader zoeken we mensen met een visuele beperking die graag hun wensen rondom participatie willen delen. Het gaat om alle vormen van participatie: van het vergroten van zelfredzaamheid tot toegankelijkheid van de digitale wereld, openbare ruimte of de arbeidsmarkt.

Onderzoek ‘Zien en gezien worden’

Het onderzoek ‘Zien en gezien worden’ start in september. Iedereen met een visuele beperking vanaf 18 jaar kan zich aanmelden. Deelnemers ontvangen een digitale vragenlijst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). De resultaten van het onderzoek worden na afloop openbaar gemaakt.

Aanmelden

U kunt zich voor het onderzoek aanmelden via de link: http://nivel.nl/zien. Hier vindt u ook meer informatie over het onderzoek. Aanmelden kan tot en met zondag 1 oktober 2017.

Meer informatie

Als u eerst meer wilt weten, kunt u contact opnemen met Henrieke Kappen (onderzoeker NIVEL), h.kappen@nivel.nl of 030 – 272 97 15.