Ontdek audiodescriptie op de ZieZo-beurs

5 maart 2018

Wil je zelf ontdekken hoe audiodescriptie voor blinden en slechtzienden bij film, televisie en theater werkt? Kom dan 16 of 17 maart naar de ZieZo-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Audiodescriptie is een gesproken beschrijving van wat er op het beeldscherm of podium gebeurt. Hierdoor kunnen mensen met een visuele beperking films, tv-programma’s en theatervoorstellingen veel beter volgen.
Audiodescriptie bij film en televisie werkt heel eenvoudig via onze Earcatch app. Tijdens het kijken luister je via je koptelefoon of oortjes naar het audiodescriptiebestand in de app.
Bij theater wordt de audiodescriptie live aangeboden: via een draadloze koptelefoon hoor je een blindentolk die live verslag doet van de voorstelling.

Op 16 en 17 maart zijn wij op de ZieZo-beurs en kun je zelf uitproberen hoe audiodescriptie via Earcatch werkt. Bij Stichting Komt het Zien! kun je ontdekken hoe live audiodescriptie in zijn werk gaat. In het Komt het Zien! theater speelt elk half uur een korte spannende, komische theatervoorstelling met live audiodescriptie.

Meer informatie en gratis kaarten bestellen

De ZieZo-beurs is er voor iedereen die meer wil weten over leven met een visuele beperking. Of je nu ziend, slechtziend of blind bent. Je kunt er veel informatie halen als consument of professional.
De beurs vindt plaats op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht.
Ga voor meer informatie naar de website van de ZieZo-beurs. Op deze site kun je ook voorafgaand aan de beurs je gratis toegangskaarten bestellen.

Donateurs bedankt!

Wij kunnen audiodescriptie bij film, televisie en theater mogelijk maken dankzij vele ruimhartige donaties. Lees ook: ‘NPO gaat door met audiodescriptie’ en ‘Steeds meer theater met live audiodescriptie’. Donateurs bedankt!