Opbrengst Zeister Passieconcert: € 15.000,-

11 april 2017

Een prachtige dag, een prachtig concert én een prachtig eindbedrag: zondag 9 april heeft het Zeister Passieconcert maar liefst € 15.000,- opgebracht. Dit bedrag wordt besteed aan een aangepast kassasysteem en een duofiets voor de blinde bewoners van Bartiméus in Doorn.

Wederom heeft de Lions Club Zeist ter Bergen een uniek Passieconcert georganiseerd. De koren Credo en Cantiamo en solisten Edward Leach (tenor) en Marijn Zwitserlood (bariton) brachten onder leiding van Zeister dirigent Arie Perk The Crucifixion van Sir John Stainer. Ze werden daarbij begeleid door Wim Brunsveld op orgel. Na de pauze was er een gevarieerd muzikaal programma door de 15-jarige harpiste Lisa Kurstjens uit Zeist, een klarinet-ensemble van het Zeister harmonie-orkest O.B.K., en de koren en solisten met begeleiding van pianiste Barbera Sinte Maartensdijk.

Prachtige gift

Buiten scheen de zon uitbundig, maar dat weerhield de concertliefhebbers er niet van om naar de kerk van de Broedergemeente in Zeist te komen. Daar werden de gasten reeds buiten op het Zusterplein muzikaal ontvangen met Bach Koralen, gespeeld door het Koperensemble van de Broedergemeente. De kerk was tot de laatste plaats bezet en het publiek genoot zichtbaar van de koren, solisten en musici. Organisatoren Dimitry Melchiors en Taeke Tol van de Lions Club: “We zijn zeer tevreden over het concert. En dankzij de succesvolle kaartverkoop en geweldige steun van de vele sponsors hebben we een prachtige gift aan Vereniging Bartiméus Sonneheerdt kunnen doneren.”

Méér dan kassa en fiets

Na afloop van het concert nam Tamara van Eersel van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt de cheque in ontvangst. “Wij besteden het geld ten gunste van de bewoners met een visuele en verstandelijke beperking van Bartiméus in Doorn. Het bedrag wordt gebruikt voor het ontwikkelen van een aangepast kassasysteem voor de winkel van werkplaats Boschwijk, en voor de aanschaf van een duofiets waarmee de bewoners samen met een begeleider een tochtje kunnen maken. Daar zijn de bewoners enorm blij mee. Voor hen betekent het veel méér dan een kassa en een fiets: meer zelfstandigheid, meer vrijheid en meer contact met anderen. Het is geweldig dat we dit dankzij de opbrengst van het Passieconcert mogelijk kunnen maken. Daarvoor wil ik iedereen hartelijk bedanken: het publiek, de sponsors, de koren, de dirigent, de solisten en de musici!”

Zeister Passieconcert 2018

De datum voor het volgende Zeister Passieconcert staat al vast: zondag 25 maart 2018.

    Overhandiging van de check. Collega Tamara van Eersel ontvangt de cheque van Niels Bader van de Lions Club.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht