Penoza en Flikken met audiodescriptie

20 juli 2017

Onze lobby werpt vruchten af! Dit najaar biedt de NPO de dramaseries Penoza en Flikken Rotterdam aan met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Maar de strijd is nog niet gestreden, want van een structureel aanbod is nog steeds geen sprake.

Begin dit jaar waren Boer Zoekt Vrouw Internationaal en zes telefilms te zien met audiodescriptie via onze Earcatch app. Daarna was het voor mensen met een visuele beperking helaas weer over met televisiekijken. Gelukkig pakt de NPO dit najaar de draad weer op, en zendt de nieuwe seizoenen van Penoza en Flikken Rotterdam met audiodescriptie uit. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor alle blinde en slechtziende fans van deze series, maar helaas zijn er geen plannen om audiodescriptie structureel aan te bieden bij tv.

Campagne

Het is daarom hard nodig dat nog veel meer mensen onze petitie Ik wil audiodescriptie tekenen. Om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, zijn we een online campagne gestart en toeren we met de kleinste bios op wielen door heel Nederland.

Teken de petitie

Help ook mee, teken de petitie en nodig zoveel mogelijk vrienden, kennissen en familie uit om ook de petitie te tekenen. Alvast dank voor uw hulp!

Meer informatie

Het vijfde en laatste seizoen van Penoza wordt vanaf 27 augustus uitgezonden op NPO 3. Het tweede seizoen van Flikken Rotterdam is vanaf 15 september te zien op NPO 1.
Meer informatie over Earcatch: Earcatch.nl