Werkplaats Boschwijk moet blijven bestaan

Wat:

Renovatie van werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn, zodat de medewerkers met een visuele en verstandelijke beperking hun zinvolle dagbesteding kunnen behouden.

Waarom:

Bij werkplaats Boschwijk doen mensen met een visuele en verstandelijke beperking zinvol werk. En dat is heel belangrijk voor ze. Het geeft structuur aan hun dag, ze komen het huis uit, hebben contact met collega’s, vrijwilligers en klanten, en voelen zich nuttig. Boschwijk bestaat sinds 1995 en heeft onder andere een afdeling houtbewerking, een bakkerij en een autopoetsbedrijf. Op dit moment neemt de vraag naar werkplekken toe. Daar zijn ook mensen bij die een rolstoel gebruiken. Het huidige gebouw is veel te klein om aan deze toenemende vraag te voldoen. Als er niets gebeurt, is er geen plaats voor nieuwe medewerkers. Het gebouw is ook sterk verouderd; het wordt steeds onveiliger en oncomfortabeler.

Hoe:

We willen werkplekken maken met meer ruimte, vooral ook rondom de machines. Daarnaast is er een nieuw, beter geïsoleerd dak nodig. En buiten willen we heel graag eigen paden voor de blinde medewerkers, gescheiden van de toegangsroute voor de leveranciers. Tot slot willen we een eigen ingang voor de houtkloverij.

Lees ook: ‘Werkplaats boschwijk moet blijven bestaan’ (webbericht, 23 maart 2017)

    Medewerkster met visuele beperking bakt koekjes bij werkplaats Boschwijk Lotte Roozen is slechtziend en werkt al 17 jaar bij werkplaats Boschwijk. In de bakkerij bakt ze brood, taart en koekjes.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook