Stem nu voor de RAAK Stimuleringsprijs

1 augustus 2017

De drie finalisten van de RAAK Stimuleringsprijs zijn bekend: het Tropenmuseum, Museum Speelklok en Museum Boijmans van Beuningen. Welk museum heeft het beste plan voor een toegankelijke collectie voor mensen met een visuele beperking? Stem nu!

In Nederland zijn circa 350.000 mensen blind of slechtziend, zij kunnen de collectie in een museum niet bekijken. De RAAK Stimuleringsprijs daagt musea uit om bezoekers die (bijna) niets kunnen zien, toch te raken. Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van harte met een financiële bijdrage.

Drie finalisten

Uit alle inzendingen heeft de jury, bestaande uit mensen met een visuele beperking, medewerkers van musea en (blinde) kunstenaars, drie finalisten gekozen:
Museum Boijmans van Beuningen, met het project Ogen en oren tekort;
Museum Speelklok, met het project Tastbare muziek;
het Tropenmuseum, met het project Beleef de wereld.

Stem op uw favoriet

Op de website van de RAAK Stimuleringsprijs leest u meer over de ingezonden projecten en kunt u stemmen op uw favoriet.

Prijzen

De winnaar ontvangt € 25.000,- om het ingezonden plan voor een toegankelijke collectie te realiseren. Het museum dat op de tweede plaats eindigt ontvang hiervoor t €10.000,- en aan de derde plaats is een prijs van €5.000,- verbonden. Daarnaast ontvangen alle finalisten materiaal en kennis.

Meer informatie

Meer informatie over de RAAK Stimuleringsprijs, de jury en de deelnemende fondsen leest u op www.raakstimuleringsprijs.nl.