Tandemteam gaat voor winst op UCI WorldCup

28 juni 2017

Van 30 juni t/m 2 juli is de UCI WorldCup in Emmen. Het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen zal starten als WorldCup leaders. “We zijn andermaal gebrand om dit klassement binnen te hengelen.”

Vrijdag 30 juni neemt het team deel aan de tijdrit en zondag 2 juli komen de heren uit op de wegrit.

In 2017 zijn er drie wereldbekerwedstrijden paracycling voor atleten met een handicap. De UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen hoort thuis in dit rijtje. Aan de start verschijnen meer dan 300 wielrenners afkomstig uit 30 landen. Nederland is met 31 wielrenners het grootste team en hoopt op zondagavond het medailleklassement aan te voeren.

Paralympische kampioenen

Er zijn veel kampioenen van de Paralympische Spelen van Rio 2016 in actie te zien. Daaronder ook het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen. “Voor ons prachtig om in eigen land zo’n groot evenement te hebben, en ook een mooie gelegenheid om onze sport te laten zien in eigen land.”

WorldCup leaders

“We hebben tot nu toe twee worldcups verreden dit jaar: de eerste in Italië en de tweede in België. Vanwege onze uitstekende prestaties daar starten wij in Emmen ook nog eens als WorldCup leaders. Dit is een zeer prestigieus klassement dat wij in 2015 ook al eens wonnen. Dit jaar zijn we andermaal gebrand om dit klassement binnen te hengelen.”

Meer informatie

Het parcours in Emmen is op de wielerbaan van Sportpark Meerdijk en op de Rondweg. Het parcours is gratis toegankelijk voor publiek.
Hier vindt u meer informatie over de UCI WorldCup

Bartiméus Sonneheerdt sponsort het tandemteam, omdat wij vinden dat mensen met een visuele beperking optimaal moeten kunnen meedoen in onze maatschappij. Zo ook in de topsport. Dankzij donaties kunnen wij de sponsoring mogelijk maken. Donateurs bedankt!