Tandemteam wint goud op UCI WorldCup

3 juli 2017

Van 30 juni t/m 2 juli was de UCI WorldCup in Emmen. Het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen startte als WorldCup leaders en veroverde goud op de tijdrit.

De tijdrit op de tandem werd gereden op vrijdag 30 juni. Vincent ter Schure (slechtziend) won met piloot Timo Fransen goud en Tristan Bangma, met piloot Patrick Bos, werd tweede.

300 wielrenners

In 2017 zijn er drie wereldbekerwedstrijden paracycling voor atleten met een handicap. De wereldbekerwedstrijd in Emmen was de derde en laatste van het seizoen. Aan de start verschenen meer dan 300 wielrenners afkomstig uit 30 landen. Het paracycling seizoen wordt afgesloten in Zuid-Afrika, waar eind augustus de wereldkampioenschappen plaatsvinden.

Tevreden bondscoach

Bondscoach van het Nederlandse team, Eelke van der Wal, was zeer content na drie dagen topsport in Emmen. “Het is knap dat we ons hier vanaf de eerste dag in de strijd konden mengen voor winst in het ploegenklassement. De Verenigde Staten zijn in deze tak van sport redelijk dominant en we konden toch gelijke tred houden. Zij waren met hun sterkste sporters afgereisd, maar daar konden wij zowel kwalitatief als kwantitatief veel tegenover zetten. Het was goed om te zien dat we in alle disciplines goed mee konden doen.”

Winst

“Het is mooi dat de gemeente Emmen en de UCI ons de kans bieden deze tak van de wielersport te promoten. Als we dit weekend zelfs maar één sporter met een beperking hebben gestimuleerd om kennis te maken met deze discipline, dan is het al winst.”

Bron: cyclingdrenthe.nl