Teken onze petitie voor audiodescriptie

1 november 2016

Dankzij audiodescriptie kunnen blinde en slechtziende mensen een televisieprogramma veel beter volgen. Een stem beschrijft de scènes die ze niet kunnen zien. In andere landen is audiodescriptie al ingevoerd, waarom nog niet in Nederland? Teken nu onze petitie op de actiewebsite www.ikwilaudiodescriptie.nl!

Het wordt tijd voor een nieuw geluid op de Nederlandse televisie. Het wordt tijd dat ook blinde en slechtziende mensen optimaal kunnen genieten van de tv-programma’s van de publieke en commerciële omroepen.

Stem geven

Het wordt tijd dat we deze groep letterlijk een stem geven die ze, tussen het gesproken woord door, vertelt wat ze niet kunnen zien. We noemen dat audiodescriptie. Audiodescriptie is te beluisteren via onze Earcatch app die gratis kan worden gedownload. Maar… dan moet audiodescriptie wel bij een televisieprogramma worden aangeboden!

Veranderen

In landen om ons heen wordt audiodescriptie al volop toegepast, maar in ons land lopen we daarin nog structureel achter. En dat moet gaan veranderen. Want waarom zijn er op onze televisie wel allerlei voorzieningen voor doven en slechthorenden, en niet voor blinden en slechtzienden?

Boer zoekt Vrouw Internationaal

Daarom wil Vereniging Bartiméus Sonneheerdt audiodescriptie op de kaart krijgen: bij televisieproducenten, omroepbazen en de Nederlandse politiek. We trekken hierin samen op met de belangrijkste organisaties voor blinde en slechtziende mensen in ons land. En we zijn blij met de steun die we van Yvonne Jaspers en de makers van Boer Zoekt Vrouw Internationaal hebben gekregen: zij gaan al komend seizoen audiodescriptie toepassen bij hun populaire programma.

Actiewebsite

Vindt u ook dat audiodescriptie er moet komen? Ga dan nu naar de speciale actiewebsite www.ikwilaudiodescriptie.nl en teken de petitie!

Facebook en Twitter

Ook zullen we via Facebook en Twitter regelmatig oproepen doen; deel die oproepen met vrienden en familie en help audiodescriptie de wereld in!