Telefilms met audiodescriptie

3 maart 2017

Vanaf 22 maart zendt de NPO op zes woensdagavonden een telefilm uit, voor het tweede jaar met audiodescriptie via onze Earcatch app. Dus ook mensen met een visuele beperking kunnen het verhaal makkelijk volgen, en samen met familie of vrienden van een avondje tv-kijken genieten.

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms die speciaal gemaakt zijn voor televisie, en die actuele maatschappelijke thema’s behandelen. Inmiddels zijn er in achttien jaar tijd zo’n 100 gemaakt en zijn telefilms een begrip geworden. Een aantal heeft zelfs binnen- en buitenlandse filmprijzen gewonnen of een bioscooprelease gekregen.

Audiodescriptie en Earcatch app

Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem in de pauzes tussen de dialogen alle visuele elementen beschrijft. Door deze extra uitleg kunnen blinde en slechtziende mensen een bioscoopfilm of televisieserie veel beter volgen. Met onze Earcatch app download je vooraf het audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon.

Teken onze petitie voor meer audiodescriptie

Wij zijn blij dat de NPO opnieuw besloten heeft om de telefilms van audiodescriptie te voorzien, maar we zien natuurlijk het liefst dat audiodescriptie structureel wordt aangeboden bij televisieprogramma’s! Teken daarom onze petitie op www.ikwilaudiodescriptie.nl. Hartelijk dank voor uw steun!

Meer informatie

De zes telefilms zijn te zien op woensdagavond 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april, 19 april en 26 april, om 20.30 uur op NPO 3. Kijk voor een overzicht van de films op de website van Telefilm. Meer informatie over de Earcatch app vindt u hier of op Earcatch.nl.