Windkracht 6

12 mei 2017

Windkracht 6 is een bundel vol inspirerende verhalen over een bijzondere vriendschap tussen twee krachtige vrouwen: Agnes van Overveld, die geconfronteerd werd met een hersenvliesontsteking, en de blinde Ria Hogers. “Dit boek is ons cadeautje aan de wereld.”

In 2010 kreeg Agnes een hersenvliesontsteking. “Ik was zevenenveertig jaar en het veroorzaakte een breuk in mijn levenslijn. In één klap was mijn oude leven voorbij, ik raakte mijn baan kwijt en had veel minder energie. In eerste instantie leverde het een hoop ellende op, maar ik heb er een positieve draai aan weten te geven. Leren leven met een veranderd brein betekent je gedrag aanpassen. Soms valt me dat nog zwaar. Toch durf ik te zeggen dat ik mooie dingen moest achterlaten, maar er prachtige dingen voor heb teruggekregen!”

Vrijwilligerswerk

“Zoals mijn vriendschap met Ria. We leerden elkaar kennen door vrijwilligerswerk waarvoor ik me had aangemeld. Ik was mijn baan verloren, maar besloot te gaan doen wat ik nog wel kon. Ria is volledig blind en zocht iemand om samen boodschappen mee te doen. We verschillen ruim twintig jaar in leeftijd, maar toen ik bij haar binnenstapte was er meteen een klik.”

Hechte vriendinnen

Ria staat net zo positief in het leven als Agnes. “Ondanks mijn visuele beperking leef ik gewoon mijn leven. Ik heb drie kinderen en woon zelfstandig naast mijn dochter. Al snel werden Agnes en ik hechte vriendinnen. We gaan samen zwemmen en maken wekelijks een fietstocht op de tandem.”

Hart onder de riem steken

Begin 2014 zette Agnes de eerste letters van Windkracht 6 op papier. “In de verhalen komen mijn leven en dat van Ria samen. Allebei hebben we een zoektocht doorgemaakt die gepaard ging met diepte- maar zeer zeker ook hoogtepunten. Het boek is dan ook ons cadeautje aan de wereld. Om mensen waarvan het leven ingrijpend veranderd is, een hart onder de riem te steken. Is het een droevig boek? Soms. De verhalen zijn vooral doordrenkt van humor, zelfspot en samen sterk.”

Goede doelen

“Windkracht 6 is niet geschreven uit commercieel belang, maar uit maatschappelijk belang,” vervolgt Ria. De geldelijke opbrengst gaat, na aftrek van de gemaakte kosten, naar goede doelen die iets met hersenen en/of ogen te maken hebben, zoals Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Wij vinden dat alle kleine beetjes helpen!”

Bestellen

Het boek Windkracht 6 kost € 15,- (excl. verzendkosten) en is onder andere te bestellen bij bol.com en rechtstreeks bij Agnes. Ook ligt het op voorraad bij een aantal boekhandels in Brabant. Tevens is het verschenen als e-book (PDF). Kijk voor alle bestelinfo op www.windkracht6.info.
Voor mensen met een leesbeperking is het als luisterboek te leen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, Luisterpuntbibliotheek en de lokale bibliotheek.

Signeersessie en boeklezing

Agnes en Ria komen graag langs voor een signeersessie in je (boek)winkel. Of voor een gezellige, inspirerende en informerende boeklezing bij je (studie)club, vereniging, stichting, (zorg)instelling, steunpunt, café Brein, NAH-café, school of bibliotheek. Neem voor meer informatie contact op met Agnes via e-mail: avanoverveld@home.nl.