Workshop poppen maken voor kinderen met en zonder beperking

14 november 2017

Kids4All organiseert zaterdag 18 november in Utrecht een workshop poppen maken. Kinderen met en zonder beperking zijn welkom. Naast creatief bezig zijn, beoordelen de kinderen (en hun ouders) of de workshop toegankelijk genoeg is.

De workshop wordt gegeven door poppenmaker Jochen Lange. Hij neemt de kinderen mee in de wereld van de poppenmaker. In de werkplaats staan en liggen poppen waar hij aan werkt. We zien hoe de poppen worden gemaakt en de techniek die nodig is om ze te laten bewegen. Sommige poppen zijn nog niet af. Kunnen de kinderen de poppenmaker verder helpen?

Wat is Kids 4All?

De workshop vindt plaats in het kader van het project Kids4all van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en U Onbeperkt. Het doel van dit project is om te kijken hoe kinderen met een beperking samen met andere kinderen van een activiteit kunnen genieten, en hoe zij cultuur en kunst kunnen ervaren. De organisaties die meedoen, zijn: kunstwerkplaats voor kinderen De Vrijstaat, het Nijntje museum, kinderboerderij de Gagelsteede en zwembad Den Hommel. Elke organisatie houdt een aantal activiteiten. Deze worden getest op toegankelijkheid door kinderen met en zonder beperking, en hun ouders. Op basis van de bevindingen wordt een rapport met aanbevelingen opgesteld.

Meer informatie en aanmelden

De workshop wordt gehouden op zaterdagochtend 18 november, van 10.00 tot 12.00 uur, in kunstwerkplaats voor kinderen De Vrijstaat in Utrecht Leidsche Rijn. Aanmelden kan bij Andrea Naphegyi, naphegyi.andrea@gmail.com of 06 18 544 439. Klik hier voor meer informatie over de locatie en route.