Zeister Passieconcert voor werkplaats Boschwijk

6 maart 2017

Een aangepast kassasysteem voor werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn, waarmee Lotte en haar collega’s straks zelfstandig klanten kunnen helpen. Dat is dit jaar het goede doel van het Zeister Passieconcert. De kaartverkoop is gestart!

Op zondagmiddag 9 april organiseert Lions Club Zeist ter Bergen wederom het vermaarde Zeister Passieconcert in de kerk van de Broedergemeente Zeist. De opbrengst gaat naar Vereniging Bartiméus Sonneheerdt die het geld zal besteden aan een aangepast kassasysteem voor werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn. Boschwijk biedt een zinvolle dagbesteding aan blinde en slechtziende mensen met een verstandelijke beperking.

Persoonlijke inzet
De leden van de Lions Club Zeist ter Bergen zetten zich al jaren persoonlijk in voor Bartiméus. Dimitry Melchiors van de Lions Club: “Regelmatig maken we tandemfietstochten met onder andere de medewerkers van werkplaats Boschwijk. Ons hart ligt bij hen en daarom willen we graag een aangepast kassasysteem voor de winkel van de werkplaats mogelijk maken. De ontwikkeling, het testen, de productie en de plaatsing van het kassasysteem is een kostbaar project dat circa € 10.000,- zal kosten. Het is een lokaal en heel concreet doel om de opbrengst van het Passieconcert aan te besteden, en daar hechten wij als Lions Club veel waarde aan.”

Renovatie werkplaats Boschwijk
Werkplaats Boschwijk heeft onder andere een afdeling houtbewerking waar de medewerkers vogelhuisjes in elkaar zetten, een papierschepperij waar ze wenskaarten maken en een bakkerij waar brood, taart en koekjes worden gebakken. Alle producten worden verkocht aan organisaties en particulieren. Na 20 jaar is Boschwijk toe aan een renovatie van het gebouw, de werkplekken en de logistieke situatie buiten.

Teamleider Gert Sijl: “In de renovatieplannen besteden we ook veel aandacht aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de medewerkers en het stimuleren van contact tussen de medewerkers en klanten. Met een aangepast kassasysteem met grote, voelbare pictogrammen kunnen Lotte en haar collega’s straks zelfstandig afrekenen met klanten, zonder daarbij hulp nodig te hebben van een begeleider. Bovendien helpt het kunnen bedienen van een kassa ook bij het aanleren van andere vaardigheden, zoals zelf kunnen pinnen in een winkel. En hoe zelfstandiger de medewerkers zich kunnen redden, hoe meer zelfvertrouwen dit ze geeft.”

Gevarieerd concertprogramma
Dit jaar biedt het Passieconcert een toegankelijk en gevarieerd muzikaal programma door twee koren uit de regio: Credo uit Zeist en Cantiamo uit Austerlitz. Zij vormen onder leiding van Zeister dirigent Arie Perk een gelegenheidsformatie van maar liefst 120 vocalisten. Tijdens het concert wordt een indrukwekkende uitvoering van The Crucifixion van Sir John Stainer ten gehore gebracht. Daarnaast is er ruimte voor een klarinet quintet en een optreden van harpiste Lisa Kurstjens. Lisa won in 2015 een eerste prijs tijdens het Rosa Spier Harp Concours en behaalde in 2016 de halve finale in de tv-talentenjacht ‘Superkids’.

Meer informatie en kaarten bestellen
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 9 april om 15.00 uur in de Kerk van de Broedergemeente, Zusterplein 12 in Zeist. Kaarten kosten € 25,- inclusief een gratis drankje in de pauze. Meer informatie en kaarten reserveren: www.hetzeisterpassieconcert.nl.

Sponsors gezocht
Het is ook mogelijk om het Passieconcert te sponsoren. De Lions Club biedt een sponsorpakket aan, met op vrijdag 31 maart een evenement in Landgoed de Paltz te Soestduinen. Tijdens dit event worden de sponsors getrakteerd op een hoogstaande comedy show met Martijn Oosterhuis, Adam Fields en Tim Hartog. Meer informatie: www.hetzeisterpassieconcert.nl

    Medewerkster met visuele beperking bakt koekjes bij werkplaats Boschwijk Lotte Roozen is slechtziend en werkt al 17 jaar bij werkplaats Boschwijk. In de bakkerij bakt ze brood, taart en koekjes.
  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht